Groene Meent: Duurzaam Doen

Groene-Meent-Logo

Wij vragen aan alle inwoners van Wassenaar om te kijken waar zij zelf meer of minder aan kunnen bijdragen om Wassenaar in het klein en de Aarde in het groot leefbaar en groen te houden. Om kleine en grote veranderingen in hun leven aan te brengen. Duurzaam Doen betekent ergens beginnen met een verandering en deze volhouden.
Om deze veranderingen concreet en tastbaar te maken organiseert de Groene Meent slimme, leuke en handige acties en activiteiten voor iedereen in Wassenaar. Maar ook verwijzen we je naar activiteiten die in Nederland of op wereldschaal al plaatsvinden. Alle acties en activiteiten staan in dienst van één of meerdere Globale Goals.

Wie zijn wij?

De Groene Meent is een overkoepelend initiatief van inwoners van Wassenaar die de Global Goals hoog in het vaandel hebben en daar actief aan willen bijdragen- het gemeenschappelijk belang prevaleert daarbij boven het individueel belang.

De MEENT – een gemeenschappelijke weide waar alle inwoners van een dorp vroeger gebruik van konden maken. In het Engels heten dit soort weides ‘The Commons’. Het zijn bronnen die toegankelijk zijn voor alle leden van een groep of samenleving. De dorpspomp van Wassenaar was vroeger ook zo een gemeenschappelijk goed. Gezamenlijk belang gaat
bij gebruik ervan voor individueel belang: samen maak je afspraken hoeveel elk persoon krijgt zodat er voldoende is voor iedereen. Zo valt de pomp niet droog.

De Doelen van Parijs geven ons 30 jaar de tijd om de CO2 uitstoot af te bouwen. Daar dragen wij inwoners van Wassenaar natuurlijk een steentje aan bij. Best moeilijk, want CO2 ruik je niet.

Barbara Kortbeek

Barbara Kortbeek

Merve Luederitz

Merve Luederitz

Nico Stoffels

Nico Stoffels

Shirley Houtman

Shirley Houtman

Susanne van Eps

Susanne van Eps

Willemien Free

Willemien Free

Global Goals logo

SDG’s nu belangrijker dan ooit

Door in te zetten op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) kan de wereld weerbaarder worden in deze en in een volgende crisis.

Door nationaal SDG-coördinator Sandra Pellegrom
Een paar dagen geleden probeerde ik een afspraak te maken met iemand van een grote organisatie om over de SDG’s te praten. “Het spijt me”, was het antwoord. “Maar dat is op dit moment niet zo belangrijk.” Dat begreep ik. Organisaties zijn nu vooral bezig met zich aan te passen aan de gevolgen van de coronamaatregelen.

Toch is niets minder waar: de coronacrisis maakt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen belangrijker dan ooit.Hoe dichter we zijn bij het bereiken van de SDG’s, des te beter kunnen we als maatschappij een crisis doorstaan.
Lees hier het blog