Kleding ruil je omwille van de circulaire economie

Weer eens wat anders aan? Kinderen alweer uit hun kleding gegroeid? Groeiende aversie tegen steeds maar weer nieuw kopen? Krijg de Kleertjes Wassenaar lost dat op door kledingruil! 

De Groene Meent Wassenaar en parochie H. Augustinus organiseerde 26 en 27 juni een kledingruil middag buiten. Door kleding te ruilen wordt er minder kleding geproduceerd en blijft kleding langer in omloop. Zo zorgen we er samen voor dat er minder kleding geproduceerd wordt en we minder grondstoffen en energie voor deze productie gaan gebruiken. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, en dan hebben we het nog niet eens over de arbeidsomstandigheden… Met Krijg de Kleertjes sluiten we aan bij Global goals. Duurzaam Doel nummer 12 – verantwoorde consumptie en productie. 

De eerste kledingruil is op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2020
Buiten, voor de Jozefkerk, Parklaan 28 

Vrijdag 26 juni – Kleding inleveren
Tussen 15.00 en 16.00 uur kan je (alle maten) kleding komen inleveren.
Voor de de Jozefkerk staan wij buiten om de bigshopper aan te nemen. Je ontvangt een nummer en een tijd waarmee je de volgende dag, in een blok van 20 minuten, kleding kan komen uitzoeken.
Lever je kleding gewassen in, in een big shopper. Je kan zo veel kledingstukken inleveren als je wilt. De ingeleverde kleding wordt later gesorteerd, in kledingbakken op maat en soort.

Zaterdag 27 juni – kleding uitzoeken
Zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur staan de kledingbakken buiten opgesteld en kan je kleding komen uitzoeken op de tijd die op je nummer staat vermeldt. Dit om er voor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijkertijd langs komen.

Je kunt je aanmelden via Facebook Krijg de Kleertjes Wassenaar, een email sturen naar info@groenemeent.nl, bellen met Shirley (0628725629) of gewoon langskomen om je kleding in te leveren.

Wat kan je inbrengen en komen ruilen:
– Kleding van elk seizoen
– Schoenen
– Sportkleding
– Accessoires
– Baby slaapzakjes 

Kleding die beschadigd is kan je inleveren in een aparte tas. De stoffen worden hergebruikt voor reparatie van kleding of voor het maken van een stoffen vlaggenlijn. De rest gaat naar de kledingcontainer.
Het overschot van ons ruilpunt gaat naar andere ruilpunten of naar een goed doel. De kleding komt dus altijd goed terecht! 

Helpen?
De ruilmiddagen worden gedraaid door vrijwilligers en we kunnen daarbij zeker ondersteuning gebruiken! Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@groenemeent.nl

 

Een hele mooie raportage door Midvliet