Bekijk per doel wat er in Wassenaar al gebeurt…. en waar wij met zijn allen nog aan kunnen werken!

1. Geen armoede
2. Geen honger
3. Goede gezondheid en welzijn
4. Kwaliteitsonderwijs
5. Gendergelijkheid
6. Schoon water en sanitair
7. Betaalbare en duurzame energie
8. Eerlijk werk en economische groei
9. Industrie, innovatie en infrastructuur
10. Ongelijkheid verminderen
11. Duurzame steden en gemeenschappen
SDG-12
13. Klimaatactie
14. Leven in het water
15. Leven op het land
16. Vrede, justitie en sterke publieke diensten
17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

The Goals are 17 beautiful ambitions that have the power to change the world. In 2021, we face huge challenges, but the Goals are the world changing plan that will help us overcome them. We can be the generation to end poverty and solve climate change, to tackle injustice and inequality, by working together to achieve the beautiful ambition of the Global Goals. Whatever causes you care about, from vaccines and malaria to tax evasion and workers’ rights, the Global Goals are the plan for you. Wherever you are in the world #TheGoalsAreTheAnswer
Credit: Film by Karmarama

Wat je moet weten over de SDG’s

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Jouw acties en oproepen, die aansluiten bij de Global Goals, zijn welkom op deze site!

Sinds 25 september 2019 is de gemeente Wassenaar Global Goals-gemeente.
Samen op weg naar een duurzame wereld!

 Gemeenschappelijk belang gaat voor individueel belang.

We weten dat grondstoffen schaars zijn, dat het water op kan raken, dat de pomp kan opdrogen. Als we alleen dat gebruiken wat nodig is en gaan delen, houden we onze Meent Groen.

Doe je mee? Welkom!

de vrijwilligers van de  De GROENE MEENT.

Gemeente Wassenaar

De gemeente Wassenaar is sinds 2019 een Global Goals gemeente. Door samen te werken aan de Global Goals dragen we bij aan de doelstellingen van een duurzaam en toekomstbestendig Wassenaar 2030. Bekijk hier de website van de gemeente.