Groene daken in Wassenaar

Groene tuinen. Grastegels. Moestuincontainers. Je leest er steeds meer over de laatste tijd. De omgeving mag namelijk wel een beetje groener. Dat is goed voor de biodiversiteit, voor insecten en vogels, voor de natuur en dus voor ons. Dit kan in de tuin. En wist je dat dit ook kan op het dak van de schuur of je huis? Dat willen we in Wassenaar voor elkaar krijgen. Doe je ook mee?

groen dak in Wassenaar
Groene daken Wassenaar

Wat is een groen dak?

Een groendak is een dak dat begroeid is met plantjes, zoals sedum of grassen. De waterdichtheid van het dak blijft behouden door het aanbrengen van een waterdichte onderlaag waarop het groen wordt geplaatst. De beoogde toepassing  is het vergroenen van daken van onder andere schuurtjes, bergingen en garages in Wassenaar. Een groen dak heeft meerdere voordelen. Het werkt verkoelend in de zomer, is luchtfilterend en is goed voor drainage en de biodiversiteit. En dat is goed voor iedereen. Daarnaast heeft kijken naar groen natuurlijk al een positief effect.

Wat willen wij?
We  willen groenbekleding voor daken collectief inkopen. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen in Wassenaar die ook interesse hebben in een groen dak. We zoeken dan een goede leverancier die ons kan adviseren. 
Bovendien doen we ons best om mee te dingen naar subsidie! 

Heb je ook interesse in een groen dak?
Vul dan de enquête in, zodat wij meer te weten komen over jouw wensen! De informatie gebruiken we om dit initiatief een stap verder te brengen en hopelijk tot uitvoering!

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-15