Isolatieactie Wassenaar
Een comfortabelere en duurzamere woning én een lagere energierekening

Na de succesvolle zonnepanelenactie in 2020, waarbij 833 zonnepanelen in Wassenaar zijn geïnstalleerd, is het tijd voor een vervolg.
Diverse buurtteams uit Wassenaar zijn daarom gestart met een isolatieactie. Het doel van deze actie is zo veel mogelijk woningen in Wassenaar te isoleren.
Meld je nu aan voor een van de burenbijeenkomsten in maart 2022!

Isolatieactie wassenaar
Subsidie voor isolatiemaatregelen en warmtepompen
Ben jij woningeigenaar en wil jij graag bijdragen aan een duurzamer Nederland? Dan is nu een goed moment om in actie te komen! Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen voor isolatiemaatregelen en warmtepompen namelijk verhoogd, waardoor je voor de verduurzaming van je huis zelf minder hoeft te investeren. Een fijne bijkomstigheid is dat het verduurzamen van je huis ook je energierekening zal verlagen. Zo help je het milieu én je portemonnee.
Ben jij benieuwd naar de subsidiebedragen en voorwaarden? Kijk dan op ➡ https://www.rvo.nl/subsidie-en…/isde/isde-wijzigingen-2022.

Waarom een isolatieactie?
Eerder dit jaar zijn met behulp van warmtebeeldcamera’s meer dan 350 woningen gescand in diverse buurten in Wassenaar. Veel bewoners zagen zo dat veel warmte weglekte door gebrekkige isolatie. Isolatie is een goede manier om geld en energie te besparen. De temperatuur blijft constanter, waardoor het in de woning veel aangenamer aanvoelt, er minder hoeft te worden gestookt en de energierekening daalt. Isoleren is bovendien goed voor het milieu, wat wordt ‘beloond’ met een beter energielabel. Kortom, het is een maatregel die direct verschillende voordelen oplevert.

Waarom een collectieve isolatieactie?
Mede uit ervaring met de eerdere zonnepanelenactie is gebleken dat veel mensen wel willen verduurzamen, maar niet weten hoe te beginnen. Ze hebben geen technische kennis of het ontbreekt ze simpelweg aan tijd om alles uit te zoeken. Door mee te doen aan een collectieve actie wordt er veel werk uit handen genomen.

Zo zijn er voor diverse referentiewoningen uit verschillende buurten is gekeken hoe dit type woning het beste kan worden geïsoleerd. Op basis van de maatwerkadviezen zijn offertes van leveranciers uit de regio vergeleken aan de hand van diverse criteria. Het doel is om zo te komen tot een passend aanbod met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zowel de adviezen als de selectie van leveranciers zullen worden gepresenteerd tijdens burenbijeenkomsten in maart.

Meld je aan voor een van de bijeenkomsten
Informatie en aanbod worden gepresenteerd tijdens fysieke informatieavonden. De aandacht ligt hierbij op isolerende maatregelen voor glas, dak, vloer, bodem en gevel. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Na de bijeenkomst kunnen geïnteresseerden vrijblijvend offertes opvragen bij de geselecteerde isolatiebedrijven. Kijk voor alle informatie en aanmelden op https://www.duurzaambouwloket.nl/wijkaanpak-wassenaar

Wie zijn de kartrekkers van deze actie?
Het initiatief van de actie ligt bij buurtteams Deijleroord, Nieuw-Wassenaar, De Kieviet, Centrum en Drie Papegaaien. Daarnaast krijgen de buurtteams steun van diverse partijen zoals de gemeente, Stichting Buurkracht en het Duurzaam Bouwloket.

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-11