Klimaatgesprekken mei-juli

In mei van start in Wassenaar: KlimaatGesprekken 

Je klimaatimpact verminderen: hoe doe je dat?

Na de meivakantie start De Groene Meent in samenwerking met de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar en de stichting KlimaatGesprekken de zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op de wereld. In gesprek met dorpsgenoten leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf voor kiest. Jij doet wat bij jou past.

.

Klimaatgesprekken workshop

Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij om verdere klimaatverandering tegen te gaan. En worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals zolderisolatie, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen. 

KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door The Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 is de methode naar Nederland gehaald. Inmiddels zijn er door heel Nederland meer dan 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. De Groene Meent heeft deze workshopreeks naar Wassenaar gehaald – en hoopt dat u meedoet!

Susanne: “Ik heb de serie workshops vorig jaar gevolgd. De aanpak is praktisch, positief en persoonlijk: de gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen. In elk van de zes workshops behandel je een thema, zoals wonen, reizen of voeding. De Klimaatcrisis is voor veel mensen moeilijk onder woorden te brengen. Juist daarom is het fijn om erachter te komen dat mensen in de regio met dezelfde zorgen en vragen rondlopen. Ik wissel nu nog steeds ideeën – en slimme oplossingen – uit met mijn groep.

Het Motto van de Groene Meent is Duurzaam Doen – daarom organiseren we leuke, leerzame en gezamenlijke activiteiten, zoals KlimaatGesprekken. Carlijn Breukink is een ervaren klimaatcoach en zal deze reeks begeleiden. “We hopen op 12 dorpsgenoten die samen klimaatvriendelijke keuzes gaan doen.”

Wil jij deelnemen?
De reeks van zes workshops vindt plaats op de volgende maandagen: 16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni en 4 juli. De laatste datum workshop wordt in overleg met groep geprikt.
De workshops starten om 19:30 en in de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Adres is Langstraat 40, 2242KM Wassenaar.

Je betaalt 45 euro voor deze zes avonden – inclusief lees- en werkboek.

Je kan je aanmelden en meer informatie vinden op www.klimaatgesprekken.nl. We zien ernaar uit je te ontmoeten! 

Klimaatgesprekken

In de bibliotheek
Wassenaar

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-15