Susanne deed 2 jaar geleden mee met de actie en wat een mooi resultaat!

Woon je in Wassenaar en wil je ook graag iets doen om de biodiversiteit te vergroten? Doe dan met ons mee en maak van het dak van jouw woning, garage, schuur, berging – of een ander (plat) dak – een groen dak. Het ziet er mooi uit en heeft ook andere voordelen. 

De aanleg van een groen dak houdt in dat het dak voorzien wordt van een sedumlaag. Een sedumlaag bestaat uit verschillende soorten sedumplanten en de aarde waarin ze wortelen. Deze laag houdt water vast bij regenbuien, waardoor het riool minder water te verstouwen krijgt en de kans op overstromingen kleiner wordt. De bloemen en planten zorgen voor voedsel voor de insecten, wat goed is voor de biodiversiteit. In de zomer werkt deze groene laag verkoelend. Het dak zal daardoor minder heet worden en dit komt de levensduur van het dak ten goede.

Om het makkelijk voor je te maken, organiseren wij (van de Groene Meent) voor de tweede maal een groene daken inkoopactie. Hiervoor hebben wij een leverancier uitgezocht die de groene daken aanlegt of de onderdelen levert als je het liever zelf doet. De leverancier is Green2Live, met een kwekerij in Katwijk. Bovendien krijgen we van Hoogheemraadschap Rijnland in het kader van Groenblauw Buurtidee subsidie. Dat houdt in dat deelnemers per m2 15 euro subsidie krijgen. De subsidie is beperkt tot de eerste 500 m2 groen dak. Dus wees er snel bij!

De actie loopt van 14 juni tot en met 31 juli 2023. Kijk voor meer details van de actie, zoals voorwaarden en prijzen, op de pagina van Green2Live.

Dit draagt ook bij aan de doelen:

3. Goede gezondheid en welzijn
11. Duurzame steden en gemeenschappen
13. Klimaatactie
15. Leven op het land