Marcel Beukeboom

Marcel Beukeboom is op het moment de Nederlandse klimaatgezant. Hij vertegenwoordigt Nederland bij internationale bijeenkomsten waar over klimaat wordt gesproken. Zo draagt hij bij aan de totstandkoming van internationale afspraken om klimaatverandering tegen te gaan. Het Akkoord van Parijs, een nadere uitwerking van SDG 13, bevat de doelstellingen waaraan we wereldwijd moeten werken. Door internationaal samen te werken, maar ook door lokaal in actie te komen.

Marcel Beukeboom

Pakhuis de Zwijger Podcast #82: Marcel Beukeboom

De Nederlandse klimaatgezant over een duurzame toekomst

Beluister via SoundCloud    –    Beluister via Spotify

Voor Marcel is deze verbinding tussen mondiale afspraken en lokale initiatieven vanzelfsprekend. Daarom werkt hij graag met mensen die zich concreet inzetten voor het realiseren van duurzame doelen, op vele plekken in Nederland. Ook in zijn eigen dorp, Wassenaar.

In 4 dagen 400 km fietsen langs de denkbeeldige watergrens van Nederland – vanwege corona uitgesteld
In het voorjaar stapt klimaatgezant Marcel Beukeboom in Bergen op Zoom op zijn fiets. Om na vier dagen via Breda, Kaatsheuvel, Zeist en met een bocht naar het noorden via Hilversum, richting Harderwijk, Leek en Zwolle om tenslotte in Groningen te eindigen. Een fietstocht van bijna 400 kilometer langs de denkbeeldige watergrens van Nederland als de zeespiegel blijft doorstijgen.
Lees er meer over op de website van de nationale klimaat weken.

Marcel Beukeboom

Klimaatgezant

Dit draagt bij aan doel:

SDG-13