Praktisch Duurzaam: minder Shoppen, meer Swappen
De Groene Meent heeft in Wassenaar een snaar geraakt door het organiseren van RecycleSint. Een aantal deelnemers vertelde afgelopen zaterdag wel klaar te zijn met het eeuwige consumeren en wil graag minder spullen in huis. In twee uur tijd is veel speelgoed van eigenaar gewisseld- en waren er veel blije gezichten. RecycleSint sluit daarbij aan bij GlobalGoal/Duurzaam Doel 12: Verantwoorde Consumptie en Productie.

Nog voor het aanvangstijdstip kwam de eerste personen al binnen om spullen te brengen. Ook na het moment waarop de aanwezige kinderen eerst de binnengebrachte spullen
mochten bekijken – en daarna iedereen vrij toegang had om uit te zoeken wat er weer mee naar huis kon, bleven mensen met speelgoed komen. Voor het team van Groene Meent was
het een aantal uren hard -en met veel plezier- werken. Het overgebleven speelgoed is naar de kringloopwinkel gebracht. Groene Meent zegt dank aan alle hulpsinten!
Dit was niet alleen een ruilmarkt. Het team had gezorgd voor koffie, thee en limonade en zelfgebakken kruidkoek, cake en pepernoten. Dit alles vegan om alle bezoekers te laten proeven dat wat gezond is voor aarde, mens en dier ook lekker kan zijn.

Recycle Sint 2019

Flyer Recycle Sint 2019