Samen met mijn gezin woon ik in Wassenaar.

Na mijn opleiding als grafisch vormgever heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van communicatie & multimedia desing. Na een paar jaar bij een reclamebureau te hebben gewerkt ben ik zelfstandig verder gegaan. Ik ondersteun andere ondernemers door hen juist die werkzaamheden uit handen te nemen waar ze zelf geen tijd of kennis van in huis hebben.
Ik probeer mijn klanten te helpen om efficient te werken en help ze om bewuste keuzes te maken in hun bedrijfsvoering.

Ook ben ik gespreksleider bij EnergyParty en geef ik (online) EnergyPartys. Het is een feestje om een kleine groep buren energybesparende maatrelgelen te laten nemen.

Als moeder van jonge kinderen kwam ik erachter dat er weinig te doen is in Wassenaar. Daarom heb ik het ouder- en kind cafe in Wassenaar opgericht. Dit ligt nu helaas even stil vanwege de coronamaatregelen.
Daarnaast heb ik in samenwerking met de SMOW de Smaragd opgericht. Doordat ik mantelzorger ben voor mijn man was ik op zoek naar gelijkgestemden. Met mensen praten die je begrijpen is heel belangrijk – Doel 3. Goede gezondheid en welzijn en Doel 10 – ongelijkheid verminderen.

Na het zien van de film “normal is over” in de bibliotheek onstond het eerste gesprek tussen de oprichters van de Groene Meent. Een groep met verschillende mensen maar met allemaal hetzelfde doel. De wereld een betere plek maken en andere aansporen dit ook te doen.
Sinds de oprichting hebben we al veel in Wassenaar georganiseerd, mensen gemotiveerd en geactiveerd. En heb ik veel geleerd over de 17 Global Goals.
Het organiseren van de verschillende ruilbeurzen vind ik super leuk om te doen. Omdat ik het organiseren leuk vind maar ook vanwege het doel – lokaal ruilen. Met Recycle Sint en Krijg de Kleertjes zorgen we samen steeds meer voor een circulaire economie – Doel 12. verantwoorde consumptie en productie.

Door de super goede samenwerking tussen alle vrijwilligers van de Groene Meent en alle energie die wij allemaal in alle projecten steken hebben we binnen een jaar al zoveel gerealiseerd. Door het bouwen van deze website hoop ik dat we de komende 10 jaar dit enthousiasme aan alle inwoners van Wassenaar kunnen overbrengen en we samen werken aan een beter Wassenaar (en wereld) in 2030.

Shirley Houtman
SDG-3
SDG-10
SDG-12