Stichting Spelenderwijs Wassenaar

De Stichting Spelenderwijs wil vanuit sociaal en maatschappelijk oogpunt Wassenaarse kinderen van 6 tot 16 jaar laten kennis maken met sport- en spelactiviteiten. Gelijkheid is een mooi goed en voor de Stichting Spelenderwijs één van de grondbeginselen. Belangrijke thema’s zijn respect voor elkaar en voor de natuur.

Stichting Spelenderwijs
Wassenaarse Sport- en Speldagen

Sinds 1997 organiseert Stichting Spelenderwijs een avontuurlijk 3 daags programma in de zomervakantie: kinderen tussen 6 en 16 jaar gaan mee naar activiteiten die buiten in de bossen, op het water, bij boerderijen, bij scoutingverenigingen, op sportterreinen en door heel Wassenaar plaatsvinden.
Tijdens de sport en speldagen is iedereen gelijk. Ieder kind en iedere begeleider krijgt dezelfde programma’s, hetzelfde eten en aandacht. Kinderen worden ingedeeld in teams. De kinderen hebben vaak heel verschillende achtergronden en leren zo van elkaar. Jongeren van 16 jaar en ouder nemen de leiding van een team. Het stafteam van stichting Spelenderwijs begeleidt en coacht de leiding in een cultuur van samenzijn. Ieder persoon heeft zijn of haar eigen kwaliteiten- daar maken we samen een mooi geheel van.
De sport en speldagen zijn ieder jaar in de laatste week van de zomervakantie op maandag, dinsdag en woensdag.
Aanmelden is verplicht en gebeurt traditioneel op de eerste zaterdag van maart. Meer informatie vind je op de website. De kosten zijn laag zodat iedereen in het dorp mee kan doen met dit dagkamp.
 

De Wassenaarse Poldercross

Sinds 2013 organiseert Stichting Spelenderwijs de Wassenaarse poldercross. Deze buitenactiviteit  is op een vrijdag in het voorjaar, waarbij we rekening houden met het broedseizoen van de weidevogels. Het parcours is 3,5 km lang en elke deelnemer gaat ruim 40 keer door een sloot. Dit is evenement voor bedrijven, verenigingen, scholen, vriendengroepen en gezinnen. Een team bestaat uit 5 tot 9 deelnemers. De poldercross ging in 2020 niet door. Hopelijk in 2021 wel!  Aanmelden kan via de website.

Stichting Spelenderwijs

Sport- en Spelactiviteiten

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-3
SDG-4
SDG-10