Trash & Treasures in Nieuw-Wassenaar

Meer weten over deze actie

Hoe Trash & Treasures in zijn werk gaat leggen we hier uit

Het videoverslag van Alice Hooft

Groen gedaan: Succesvol eerste weekend Trash&Treasures

‘Jullie gooien dit toch niet allemaal op straat’? Twee dames op de fiets – die samen bij een van de kringloopwinkels in Den Haag werken- schrikken als ze aan de Zijdeweg dozen met serviesgoed zien staan. Maar een eindje verder in de Groot Hoefijzerlaan werden ze gerustgesteld: daar stond de poster van Trash & Treasures, waarbij duidelijk te zien was waar de buurt mee bezig was: REDUCE, REUSE, RECYCLE.

Global Goals 11 en 12
Op vrijdagochtend hees wethouder Hubert Schokker, de GLOBALGOALS vlag aan de vlaggenmast van de centraal gelegen Bloemcampschool in Nieuw Wassenaar. Zo opende hij deze eerste ronde van Trash&Treasures. Als Global Goals Gemeente willen we verantwoord omgaan met spullen. Daarom stonden SDG 11 (duurzame gemeenschap) en SDG12 (duurzame consumptie en productie) centraal dit weekend.

Schatzoeken
Glaswerk en serviesgoed, kastjes en stoelen, kinderbedjes, bloempotten, tennisrackets en hockeysticks, tuinmeubilair en koffers, electronica. handenvol met speelgoed en die ene kleine partij tegeltjes. Met twee zonovergoten dagen en een wat bewolkt dagje op zaterdag was het mooi zoeken naar schatten bij de buren – en ook mensen van buiten de wijk kwamen buurten en kijken wat er te halen was.  

Heel, heel veel spullen zijn van plek verkast en krijgen hier – en daar – weer een actieve rol. Dat verdient een dikke duim omhoog voor de deelname van veel inwoners van Nieuw- Wassenaar. Hier en daar heeft het er even wat rommeliger dan normaal uitgezien in deze mooie wijk, maar dat was van korte duur. Op de maandag 7 juni heeft Avalex alle restanten opgehaald.


Ook meedoen?
Inmiddels hebben we vragen vanuit zeven andere wijken in Wassenaar gekregen: mag onze wijk ook een keertje meedoen? En ook in Marlot ( Den Haag) en Voorschoten zijn al verzoeken om het draaiboek over te nemen.

Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad.

Wil je laten weten wat er goed ging of wat er beter kan, dan horen we dat graag via het contactformulier op de website van de Groene Meent.
Op onze website kunnen ook alle andere duurzame initiatieven uit het dorp gevonden worden.

Mede namens de gemeente, Avalex en de bewonersvereniging Nieuw Wassenaar danken we allen voor deelname.
De vrijwilligers van de Groene Meent.

T-T GG vlag bloemcampschool 2

Veel dank voor het organiseren! Een uitstekend initiatief om te ontspullen en te recyclen. Gisteren waren we alles in een mum van tijd kwijt!

Dit was een bijzonder goed initiatief! Het is ongelooflijk hoeveel aftrek onze spulletjes nog hadden! Ik denk dat Avalex niet eens veel werk heeft morgen; veel spullen wisselden slechts van eigenaar. En zowaar zelf ook nog wat leuks gevonden, dat ik nu niet meer hoef te kopen. Volgend jaar weer?

Hier ook alleen maar positieve reacties. Van de bewoners en bezoekers. Mooi om te zien hoe steeds meer huizen mee gingen doen. Was echt super actie!

Echt een super idee! Wij zijn net al heel succesvol een rondje door de buurt gegaan.
Super goed initiatief!

Nieuw Wassenaar

Trash & Treasures ook in jouw wijk?

We horen het graag. Laat ons weten welke wijk interesse heeft!

Trash & Treasures 

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-11
SDG-12