Trash & Treasures in Groot Deijleroord sept. 2022

Trash and trashures groot deijleroord

Meer weten over deze actie

Hoe Trash & Treasures in zijn werk gaat leggen we hier uit

Duurzaam doen: Succesvol tweede weekend Trash & Treasures

‘Wat zijn dit mooie kleren’ Een dame op de fiets bekijkt alle kleren die aan een wasrek hangen en neemt graag wat mee in haar fietstas. Aan het begin van de straat hangt er een bord met Trash & Treasures, waarbij duidelijk te zien was waar de buurt mee bezig was: REDUCE, REUSE, RECYCLE.

Global Goals 11 en 12

Vorige week vrijdagochtend hees wethouder Aart van Sloten, de GLOBALGOALS vlag aan de vlaggenmast van de Paauw. Zo opende hij de SDG Action Days waarbij speciaal voor deze actiedagen Trash & Treasures in Groot Deijleroord werd georganiseerd. Als Global Goals Gemeente willen we verantwoord omgaan met spullen. Daarom stonden SDG 11 (duurzame gemeenschap) en SDG 12 (duurzame consumptie en productie) centraal dit weekend.

Slecht weer

Door het slechte weer – en de nieuwigheid – kwam Trash & Treasures dit weekend traag op gang maar uiteindelijk deden veel buren in Groot Deijleroord mee. Een van de bewoners appte ons: ‘Het liep zondag eind van de dag toch opeens storm. Meer spullen buiten en tot laat op de avond zoekers. Iedereen die ik sprak vond het een heel leuk initiatief in de wijk’.
Heel veel spullen zijn van plek verkast en krijgen zo weer een actieve rol. Dat verdient een dikke duim omhoog voor de deelnemers in Groot Deijleroord. Op maandag 26 september heeft Avalex alle restanten uit de wijk verwijderd.

 Ondertussen liep er afgelopen weekend ook een filmploeg van Wereldgasten rond. Zij maken in opdracht van Milieu Centraal een documentaire over circulaire wijken in Nederland. De Groene Meent is benaderd door Milieu Centraal of zij met hun initiatief Trash & Treasures hieraan mee wilden werken.

De vraag van mensen uit andere wijken die graag mee willen doen met Trash & Treasures zijn genoteerd. De gemeente kijkt naar goede data om dit samen met de betreffende buurtvereniging, de Groene Meent en Avalex op te pakken.

T-T GG vlag bloemcampschool 2

Veel dank voor het organiseren! Een uitstekend initiatief om te ontspullen en te recyclen. Gisteren waren we alles in een mum van tijd kwijt!

Dit was een bijzonder goed initiatief! Het is ongelooflijk hoeveel aftrek onze spulletjes nog hadden! Ik denk dat Avalex niet eens veel werk heeft morgen; veel spullen wisselden slechts van eigenaar. En zowaar zelf ook nog wat leuks gevonden, dat ik nu niet meer hoef te kopen. Volgend jaar weer?

Hier ook alleen maar positieve reacties. Van de bewoners en bezoekers. Mooi om te zien hoe steeds meer huizen mee gingen doen. Was echt super actie!

Echt een super idee! Wij zijn net al heel succesvol een rondje door de buurt gegaan.
Super goed initiatief!

Trash & Treasures ook in jouw wijk?

We horen het graag. Laat ons weten welke wijk interesse heeft!

Trash & Treasures 

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-11
SDG-12