Vraag de Warmtecamera van Buurkracht op bezoek! – t/m 7 februari beschikbaar

We stoken weer aardig deze dagen…en toch willen we allemaal zo efficiënt mogelijk met energie omgaan. De verwarming een graadje lager en een warme trui aan levert al een flinke CO2 en kostenbesparing op. Maar er is meer…. De 4 buurtteams hebben de komende weken een Warmtecamera van Buurkracht te leen en komen graag bij je langs!

Warmtecamera

Plan een afspraak in met de hieronder genoemde contactpersoon.

Wassenaar Centrum en omgeving
tot 15 januari
Willemien Free: 06-16989612 of freebv@gmail.com

Nieuw-Wassenaar
van 11 tot 23 januari
Geert Ensing: 06-53568080 of duurzaamnieuwwassenaar@gmail.com

Park de Kieviet
van 24 tot 29 januari
Edward Verschoor: verschoor@parkdekieviet.nl. U kunt u tot 20 januari melden.

Groot Deijleroord
van 30 januari tot 7 februari
zondeijleroord@kpnmail.nl – Mailen voor 20 januari

Wil je weten waar de warmtelekken in jouw huis zitten? Meten is weten! We maken graag wat foto’s van je huis. Via infraroodbeelden kun je zien waar de meeste energie het huis verlaat.

Bel of mail de contactpersoon onderaan deze pagina om een afspraak te maken

Daarna kan je natuurlijk zelf aan de gang – die voucher van 70 euro van de gemeente heb je misschien nog liggen. En als je vervolgens, met je energierekening in de hand een avondje zoomt met 6 buurtgenoten en een gespreksleider bij een (gratis) online Energyparty, heb je zowel in (warmte)beeld als in cijfers bij de hand om te bekijken hoe je kunt gaan besparen. Zo heb je direct een heel concreet plan- en goede voornemens om het jaar mee te starten.

Wat doen wij:

  • Wij zorgen voor de warmtecamera – en maken gedurende de lockdown foto’s van de buitenkant van het huis. Het is wel fijn als je die avond naar buiten kan komen en we je kunnen spreken- op 1,5 meter afstand.
  • Na afloop mailen we je de warmte foto’s van jouw huis.

Wat doe je zelf:

  • Maak een afspraak- en vraag ook je 2 buren om ook mee te doen- dat is efficiënt voor ons, want we willen graag zo veel mogelijk huishoudens op een avond bedienen.
  • Je zet de verwarming een viertal uren voordat we komen op 20, en zet door het hele huis de radiatoren open. Zo is je huis warm en zien we goed waar het lekt.

Per wijk is de warmtecamera een aantal dagen beschikbaar.

Woon je in Wassenaar, maar buiten de aangegeven wijken, wees dan zo brutaal om toch te bellen. Mogelijk hebben we tijd om toch even langs te komen!

 

 

 

Warmtecamera op bezoek

Op zoek naar warmtelekken

EnergyParty Wassenaar

Je volgt de party vanuit je eigen huis op je computer. Met je jaaroverzicht in de hand en wat dorpsgenoten op scherm krijg je inzicht in jouw energieverbruik. Met ideeen die voor jouw huis het energieverbruik omlaag brengen stap je later op de avond achter je pc vandaan.

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-7
SDG-11
SDG-13