Wassenaar Hamstert wc papier!

 

Samen wc-papier hamsteren

Koop voor slechts € 15,00 een doos van 24 maxirollen 2 laags.
100% gerecycled, chemical-free, Europees toiletpapier
Elke rol is hygienisch en kleurig met de 17 GlobalGoals erop
Ook de verpakking is gerecycled papier en bedrukt met afbreekbare inkt.

Goodroll Item Wassenaar

De impact die we met de verkoop van 10.000 rollen realiseren:

 • 30 bomen zijn bespaard
• 1 toilet is gebouwd
• 48 levens in Ghana zijn verbeterd

De Groene Meent en Soroptimistenclub Wassenaar-Voorschoten proudly present: Wassenaar hamstert 4 Global Goals! 

Na het succes van de fototentoonstelling Wassenaar4GlobalGoals willen we alle inwoners van Wassenaar oproepen om samen te werken aan het verbeteren van de wereld. En dat kan zelfs terwijl je wc-papier hamstert.

Waar de Groene Meent duurzaam doen promoot en mensen in Wassenaar vooral oproept verantwoord te consumeren (doel 12), zet Soroptimistenclub Wassenaar-Voorschoten zich in voor de verbetering van vrouwenlevens overal ter wereld (doel 5 en doel 17).  

Om deze doelen kracht bij te zetten en met elkaar te verbinden zijn we een partnerschap aangegaan met The Good Roll, SIMAVI en Freek van Os.  

5. Gendergelijkheid12. Verantwoorde consumptie en productie

17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken
Logo Freek van Os
GoodRoll logo
Soroptimisten logo
Logo Groene Meent Wassenaar
Logo Simavi

Waarom hamsteren we dit wc-papier ?

Voor dit papier zijn geen extra bomen gekapt, dus een verantwoorde keuze.
50% van de winst van je aanschaf gaat naar de bouw van toiletten in Ghana. 

The Good Roll en Simavi werken in Ghana aan toiletten en wasgelegenheid waar dit nog niet voldoende voorhanden is. Niet alleen zorgen zij daardoor dat alle mensen gezond blijven en niet aan de diarree overlijden, maar ook dat meisjes – zelfs als ze ongesteld zijn naar school gaan omdat er schone toiletten zijn en maandgerei wordt verstrekt. Belangrijk dus voor een gezonde en veilige van toekomst van alle mensen en vooral voor vrouwen. Het is namelijk niet zo schoon en veilig om in je eentje ergens in het veld je behoefte te moeten doen- omdat je geen toilet hebt. Die veiligheid hebben we in Wassenaar; die veiligheid willen we overal. Dezelfde veiligheid en gelijke rechten voor jongens als voor meisjes. Dat is belangrijk. De Soroptimisten strijden al jaren voor gelijke kansen voor meisjes en vrouwen. Goede hygiënische leefomstandigheden en schoon water zijn daarbij cruciaal.

Goodroll WC-papier

The Good Roll en Simavi werken samen om in heel Ghana voldoende duurzame toiletten te plaatsen. Met zonnepanelen voor licht en met water voor schone handen. Alle poep en plas wordt opgehaald en als mest verspreid over bamboevelden in Ghana. Want in Ghana wordt het wc-papier van bamboe gemaakt. Bamboe wordt in Ghana als snelgroeiend onkruid gezien- terwijl je er echt wat mee kan. Niet alleen zorgen ze zo voor een kringlooplandbouw, maar ook voor werkgelegenheid in Ghana.

GoodRoll toilet Before After

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-3
SDG-5
SDG-6
SDG-11
SDG-12
SDG-13
SDG-15
SDG-17