De Wassenaarse Fietslichtjesparade

Op donderdag 24 februari laat de Fietsburgemeester van Den Haag Marcel Kleizen, Wassenaar kennismaken met iets nieuws, de 1e Wassenaarse Fietslichtjesparade. 
De dagen worden al weer langzaam wat langer maar de donkere wintermaanden kunnen altijd een licht en sprankelend evenement gebruiken!
Fietslichtjesparade digitale flyer
Route lichtjesparade

Vanaf 18:00 uur verzamelen jong en oud zich met hun ‘verlichte fiets’ bij het Van Heeckerenhuis en  tussen 18:30 en 19:30 uur zal er vanaf het Van Heeckerenhuis een bonte stoet door Wassenaar fietsen, alle fietsen prachtig gepimpt met lichtjes. Via de Storm van ’s Gravezandeweg fietsen we door het centrum naar de Korenmolen, waarna we in Groot Deijleroord stoppen voor een kop warme choco. Vervolgens fietst de stoet weer terug naar het van Heeckerenhuis.

 

Voor wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan tussen 18:00 en 18:30 uur meedoen met de Pimp Your Bike workshop, daar zijn ook wat materialen beschikbaar. Voor hongerige magen zijn er pannenkoeken.
 

Fietser van het jaar

Een professionele jury onder leiding van Fietser van t jaar, de Wassenaarse Andrea Brauns, zal alle verlichte creaties beoordelen en een prijs uitreiken aan het mooist verlichte pareltje. Andrea Brauns is blij met dit fietsevenement: ‘Een fiets is een geweldig vervoersmiddel om elkaar te ontmoeten en hoe leuk is het om een keer een feestje te vieren op de fiets. Ik hoop dat dit evenement eraan bijdraagt dat meer mensen op de fiets stappen en daarnaast kun je niet vaak genoeg benadrukken om goede fietsverlichting te hebben zodat je altijd zichtbaar bent’.
 

Fietsburgemeester Den Haag

De fietslichtjesparade wordt georganiseerd door Wassenaarder Susanne van Eps-Habibe en Fietsburgemeester van Den Haag Marcel Kleizen. Beiden staan op de kieslijst van GroenLinks Wassenaar. Marcel is afgelopen zomer in Wassenaar komen wonen en heeft eind 2021 een Fietslichtjesparade georganiseerd in Den Haag. Marcel heeft daar gezien hoe leuk het is: ‘Fietsen in een parade brengt mensen bij elkaar. In Den Haag heb ik me de afgelopen jaren heel veel bezig gehouden met verkeersveiligheid voor kinderen en ook in Wassenaar is me opgevallen dat kinderen niet altijd veilig naar school of sport kunnen fietsen. Hopelijk draagt het evenement hier aan bij. Van de fietslichtjesparade in Den Haag is ook een filmpje gemaakt.

De Wassenaarse Fietslichtjesparade

Start en einde bij het van Heckerenhuis

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-7
SDG-11
SDG-13