WEC – Wassenaarse Energie Coöperatie

De WEC is opgericht voor Wassenaarders en door Wassenaarders. Wij zijn ervan overtuigd dat het huidige gebruik van grondstoffen voor het opwekken van energie niet toekomstbestendig is. De technieken om hier verandering in te brengen zijn nu breed beschikbaar. Waarom zouden we fossiele energie van ver halen terwijl we lokaal schone energie kunnen opwekken? Zo werken we in ons internationale dorp ook lokaal aan het klimaatakkoord van Parijs. Met een eerste groep leden willen we zo snel mogelijk het eerste dak in gebruik nemen.  Zo kleurt de energie  in het Wassenaarse stroomnet steeds groener. 

WEC oprichting

Wil jij samen met ons investeren in schone Wassenaarse energie?
Word dan net als wij lid van de Wassenaarse Energie Coöperatie. Binnenkort starten de eerste 2 projecten waar je als je je als lid voor aan kunt melden.

Heb je een groot dak waar veel zonnepanelen op passen? Wij zijn op zoek naar een- of meerdere stabiele daken in Wassenaar. Laten we samenwerken!
Zonne-energie op je dak – dat is makkelijk en mooi. Het regelen van een coöperatief zonnedak is wel behoorlijk wat werk. Dat kan de Wassenaarse Energie Coöperatie van je overnemen. Ben je in voor een coöperatief zonnedak? Dan maken we graag een afspraak. Dan kunnen we je specifieke situatie bespreken en al je vragen beantwoorden.

WEC – Wassenaarse Energie Coöperatie

Lokale duurzame energie

WEC logo

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-3
SDG-7
SDG-9
SDG-11
SDG-12
SDG-13