Duurzaam Doen: Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van 7 t/m 13 maart

Eén kilo rundvlees eten staat qua broeikasgas-uitstoot gelijk aan 180 kilometer autorijden. Vlees is milieuvervuilend, zoveel is duidelijk. Maar hoe zit dat precies?

Tijdens de spreekuur op zaterdag 26 maart van 10:00 – 12:00 in de Groene Kamer (Bibliotheek) zullen de vrijwilligers van de Groene Meent dit uitleggen. Maar eerst dagen we alle Wassenaarders uit om mee te doen met de “challenge een week zonder vlees”!

week zonder vlees 2022

 

Maandag 7 maart begint de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, een initiatief van vegetariër Isabel Boerdam in samenwerking met tientallen voedselproducenten en supermarkten. Samen promoten ze een ‘flexitarisch’ eetpatroon. Elke dag vlees eten is volgens hen niet meer van deze tijd.

Een dagje geen vlees eten heeft een positief effect op dieren, maar ook op het klimaat. Wereldwijd is voedsel verantwoordelijk voor ruim 25 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Meer dan de helft van die vervuiling wordt veroorzaakt door dierlijke producten.

Vleesconsumptie is een van de vele bronnen van CO2-uitstoot, naast bijvoorbeeld vliegen, autorijden en verwarmen. Maar minder vlees eten heeft nog andere milieuvoordelen zoals vermindering van land- en watergebruik.

Als Nederland het klimaatakkoord van Parijs wil halen (40 procent minder CO2-uitstoot in 2030), moeten we ook de uitstoot van broeikasgas door voedselconsumptie beperken. Dat stelde het RIVM vorig jaar al in een rapport.

Schrijf je in om mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel 2022! Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het Week Zonder Vlees & Zuivel magazine. Ook krijg je tijdens de week hun nieuwsbrief toegestuurd met info en tips. Zo heb jij genoeg inspiratie om zeven dagen te genieten van de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten, van ontbijt tot diner! Op naar 7 t/m 13 maart 2022, een week zonder vlees en zuivel!

Schrijf je snel in via https://www.weekzondervlees.nl/ik-doe-mee/

Week zonder vlees 2022

Dit draagt bij aan de doelen:

SDG-3
SDG-13