Veel animo voor online burenbijeenkomst over zonnepanelen in Wassenaar

De online burenbijeenkomst over zonnepanelen die op 8 juli jl. plaatsvond – een initiatief van vier buurtteams uit de Wassenaarse buurten Park de Kieviet, Deijleroord, Nieuw Wassenaar en Centrum – heeft kunnen rekenen op veel animo. Meer dan 200 mensen woonden de informatieavond vanuit de luie stoel bij en hoorden zo over de duurzaamheidsplannen van de buurtteams en het zonnepanelenaanbod van de geselecteerde leverancier, firma Freek van Os. 

De eerste geïnteresseerden, zo’n 80, hebben inmiddels het aanvraagformulier ingevuld. Alle inwoners van Wassenaar kunnen zich melden voor een schouw waaruit een vrijblijvende offerte volgt. 

De online burenbijeenkomst van afgelopen woensdag 8 juli terugkijken?

Tijdens de burenbijeenkomst hebben vertegenwoordigers van de buurtteams het selectieproces, keuzes en criteria verder toegelicht. Leverancier Freek van Os was aanwezig om het zonnepanelenaanbod te presenteren en er werden vragen van ‘aanwezigen’ beantwoord. 

Daarnaast kijken de teams van Deijleroord en Nieuw Wassenaar nog of een fysieke tuin-informatiesessie gepland kan worden deze zomer, Houdt hiervoor de buurkrachtapp  in de gaten en  geef het vooral aan of u hier interesse voor heeft.  Inschrijven kan nog steeds! 

Interesse in een vrijblijvende schouw en offerte? 

Vul dan het online formulier in. Op basis van de ingevulde gegevens maakt de firma Freek van Os in eerste instantie een offerte op afstand. Daarna volgt een schouw op basis waarvan een offerte op maat wordt gemaakt. Zowel de schouw als de offerte zijn vrijblijvend! 

Hoe gaan de teams verder? In september zullen de buurteams samen met gemeente en buurkracht het proces van deze eerste actie evalueren. Op basis van de evaluatie kijken we of deze buurteams- of andere buurten- verder gaan met dit soort verduurzamingsactiviteiten in Wassenaar.

Stichting buurkracht heeft de vier buurtteams de afgelopen maanden ondersteund. Buurkracht gelooft in de kracht van buren. Meer informatie over deze stichting zonder winstoogmerk vindt u op www.buurkracht.nl.  Samen maken we Wassenaar Groener!

De burenbijeenkomst is hier terug te kijken: