Toen ik de uitnodiging kreeg voor het project 52 weken duurzaam, dacht ik, hmmm. Ik doe al zoveel. Ik doe al zo mijn best. En dan moet ik weer van alles. Vooral het gevoel van alles te moeten krijg ik altijd jeuk. Ik hou niet zo van moeten. Toch ging ik even kijken. Uiteraard. Want het klinkt ook wel weer als een uitdaging, en dat duurzaamheidszaadje is wel geplant. Wie weet krijg ik nog tips om mijn afval te reduceren.

 

Niets moet, alles mag

Op de site 52 weken duurzaam werd ik verrast door de fijne toon van het project:

52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet dan skip je het. Wij onderzoeken wat er wel kan. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis.

Ik word blij van woorden als stap voor stap (dus niet meteen helemaal), om te zien of het past, en als het niet past, overslaan. Dat haalt de druk weg, en wordt het mogen in plaats van moeten. En elke week een tip: dan hoef ik er niet zelf aan te denken, wat weer gemak oplevert. 

Doe jij ook mee?

Ik ben dus heel benieuwd naar stappen die ik elke week ga krijgen. Wij van de Groene Meent doen mee en delen hier onze bevindingen met de stappen. Ook als het niet past, en vooral waarom.
Laat jij je ook inspireren?
Doe met ons mee en geef je op: 52wekenduurzaam.nl

52 weken duurzaam
Madelon Noordover

Madelon Noordover
29 december 2020