Workshopserie KlimaatGesprekken- online zolang we niet offline kunnen

Binnenkort start de tweede serie KlimaatGesprekken in Wassenaar. Vorig jaar september is de eerste groep Wassenaarders gestart met deze zesdelige workshopreeks. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op de wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf voor kiest. Jij doet wat bij jou past.

KlimaatGesprekken maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 is de methode naar Nederland gehaald. Inmiddels zijn er door heel Nederland bijna 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. De Groene Meent heeft deze workshopreeks vorig jaar naar Wassenaar gehaald. Nu vindt een tweede serie plaats.

Deze keer zal de serie online beginnen- we gaan offline verder zodra die gelegenheid zich weer voordoet en alle deelnemers zich daar goed bij voelen. Hugo Skoppek, een ervaren klimaatcoach uit Den Haag zal deze reeks klimaatgesprekken begeleiden. 

We zien ernaar uit je te ontmoeten! Aanmelden kan op www.klimaatgesprekken.nl. Op deze website vind je ook meer informatie. Mocht deelnemen aan de serie op deze avond niet lukken, geef dat dan even aan via info@groenemeent.nl – mogelijk starten we een extra groep op een andere avond.

“Ik heb de serie workshops vorig jaar in Leiden gevolgd. De aanpak is praktisch en positief: het gaat vooral over wat je zelf kunt doen.  In elk van de zes workshops behandel je een thema, zoals wonen, reizen of voeding. De Klimaatcrisis is voor veel mensen moeilijk onder woorden te brengen. Juist daarom is het fijn om erachter te komen dat mensen in de regio met dezelfde zorgen en vragen rondlopen. Ik wissel nu nog ideeën en slimme oplossingen uit.” Willemien

“Een aanrader om te doen! Ik zit in de eerste groep van Wassenaar. Leuke gesprekken en nieuwe praktische inzichten.” Roos

Het Motto van de Groene Meent is Duurzaam Doen – daarom organiseren we leuke, leerzame en gezamenlijke activiteiten, zoals KlimaatGesprekken. 

Data:
Wil jij ook deelnemen aan KlimaatGesprekken? De workshops vinden plaats op de woensdagavonden 7 en 21 april, 5 en 19 mei & 2 en 16 juni. – met een eventuele uitloop naar 30 juni mocht een van de data niet doorgaan.

Kosten:
Je betaalt € 45,00 voor deze 6 avonden – inclusief lees- en werkboek.

We zien ernaar uit je te ontmoeten!

Klimaatgesprekken workshop

Dit draagt ook bij aan de doelen:

SDG-4
SDG-11
SDG-12
SDG-13
SDG-17

Archief