Kleding ruil je omwille van de circulaire economie


Weer eens wat anders aan? Kinderen alweer uit hun kleding gegroeid? Groeiende aversie tegen steeds maar weer nieuw kopen? Krijg de Kleertjes Wassenaar lost dat op door kledingruil!  

De Groene Meent Wassenaar wil een aantal keer per jaar een kledingruil middag organiseren. Door kleding te ruilen wordt er minder kleding geproduceerd en blijft kleding langer in omloop. Zo zorgen we er samen voor dat er minder kleding geproduceerd wordt en we minder grondstoffen en energie voor deze productie gaan gebruiken. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld, en dan hebben we het nog niet eens over de arbeidsomstandigheden.

Met Krijg de Kleertjes sluiten we aan bij Global goals.
Duurzaam Doel nummer 12 – verantwoorde consumptie en productie. 

De kledingruil wordt gehouden in de Jozefkerk, Parklaan 28 

Je kunt je aanmelden via Facebook Krijg de Kleertjes Wassenaar, een email sturen naar info@groenemeent.nl of langskomen om je kleding in te leveren.

Zwangere dames of hun partner mogen zonder kleding in te leveren babykleertjes komen uitzoeken. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

Wat kan je inbrengen en komen ruilen:
– Kleding (alle maten)
– Schoenen
– Jassen
– Sportkleding
– Accessoires
– Baby slaapzakjes
– Zwangerschapskleding
– Kledinghangers

Kleding die beschadigd is kan je inleveren in een aparte tas. De stoffen worden hergebruikt voor reparatie van kleding of voor het maken van een stoffen vlaggenlijn. De rest gaat naar de kledingcontainer.
Het overschot van ons ruilpunt gaat naar andere ruilpunten of naar een goed doel. De kleding komt dus altijd goed terecht!  

Helpen?
De ruilmiddagen worden gedraaid door vrijwilligers en we kunnen daarbij zeker ondersteuning gebruiken!
Wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar info@groenemeent.nl.

Partners

We hebben ons aangesloten bij www.krijgdekleertjes.nl waar het ook mogelijk om online pakketten met andere te delen. Op de website kan je hier alles over lezen.

Op zoek naar:

 Een nieuwe locatie
Voor de opslag van onze kleding en vanwaar we ruilmiddagen kunnen organiseren.
Vrijwilligers voor ons ruilpunt
Mensen die willen helpen met het beheren van dit ruilpunt

Neem contact met ons op of stuur een mail naar info@groenemeent.nl

Groene Meent Kleding Knapzak

Omdat we momenteel geen ruilmiddagen kunnen organiseren raden we iedereen aan om je aan te melden voor de kleding knapzak.

SDG-12
parochie H Augustinus
Krijg de Kleertjes

Archief