Dit jaar online!

RecycleSint zal dit jaar ONLINE plaatsvinden. Meld je aan bij de Wassenaarse Ruilbeurs!

In de groep Wassenaarse Ruilbeurs wordt geruild op thema, ook servies en planten komen later aan bod. Maar deze maand starten we met het thema Recycle Sint.

Tot en met 20 november 2020 kan deze groep gevuld worden met speelgoed. In deze tijd kan iedereen rustig kijken naar het aanbod in deze groep.

Vanaf 21 november 2020 om 10.00 uur mag je gaan reageren op speelgoed wat je graag wilt hebben.
Alles wat je aanbiedt is GRATIS en wordt CORONAPROOF geruild.

Ruilmarkt voor duurzame hulpsinten

De geur van pepernoten hangt in de lucht en pakjesavond komt dichterbij. Iedereen gaat in de vijfde versnelling om alle cadeaus op tijd in huis te halen. De pinpas draait overuren en onze huizen slibben dicht met onze spullen. Wil jij duurzamer Sinterklaas vieren?

De Groene Meent organiseert elk jaar in november de RecycleSint Ruilmarkt.

Shirley Döderlein de Win – Houtman en Merve Lüderitz hebben samen het initiatief genomen voor RecycleSint in Wassenaar. Ze willen graag verduurzamen. Daarnaast zijn ze blij dat de stapel speelgoed in eigen huis op de schop gaat- alleen dat waar de kinderen echt mee spelen blijft over. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis. ‘Onze eigen kinderen kunnen vervolgens weer spelen met het ingebrachte speelgoed van anderen’, aldus Shirley. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.
Bijna ieder huishouden heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom kopen we dan nog nieuwe spullen? Ruilen is groener- en ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

RecycleSint gaat de verspilling van grondstoffen tegen en sluit daardoor aan bij Duurzaam Doel nummer 12: Verantwoorde Consumptie en Productie.

Hoe het werkt

  • Het speelgoed is netjes en schoon wat nog als cadeau gegeven kan worden
  • Wat overblijft schenken we aan een goed doel

De voordelen

  • Je bespaart geld want je ruilt
  • Je hebt meer ruimte in huis want je gaat opruimen
  • Je doet iets goeds voor jezelf en de wereld

 

Banner Ruilbeurs Sint vierkant
Recycle Sint Wassenaar
Tip: Betrek je kinderen bij een duurzaam Sinterklaasfeest!

Laat de kinderen een krat vullen met speelgoed en zet deze bij de schoen. Sinterklaas zal de krat meenemen en het speelgoed verdelen onder andere kinderen. Hij weet tenslotte wat er op de verlanglijstjes staat. Op deze manier kunnen de kinderen zelf ook een aantal stukken tweedehands speelgoed krijgen uit kratjes van andere kinderen.

Groene Meent Recycle SintRecycle Sint is een bestaand concept. Door heel Nederland worden ruilmarkten georganiseerd. Kijk voor meer infomatie op. www.recyclesint.nl

Archief