Samenwonend met Hannelore aan het Molenplein

Sinds 2 jaar woon ik in Wassenaar. Met deelname aan De Groene Meent kan ik mij in zetten voor een betere wereld. Voorheen was ik jarenlang vrijwilliger bij Natuurmonumenten als terreinvoorlichter in het duingebied bij Haarlem en verenigingsraadlid. Het leuke van De Groene Meent is dat de activiteiten niet alleen betrekking hebben op de natuur, maar op zoveel mogelijk van de 17 global goals van de VN. Dit maakt het heel veelzijdig.

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk mensen, in dit geval de inwoners van Wassenaar, te inspireren om rekening te houden met deze doelen.

Zelf is mijn aandacht vooral gericht op doel 7, betaalbare duurzame energie (inclusief energiebesparing), doel 12, verantwoorde productie en consumptie, en doelen 14 en 15, leven in het water resp. op het land (oftewel de natuur).

Graag wil ik iets van workshops over energiebesparing of waterberging organiseren.

Naast de Groene Meent heb ik ook deelgenomen aan een Buurkracht team voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Naar mijn idee helpen deze acties om de huizen in Wassenaar sneller te verduurzamen.

Na mijn studie Technische Natuurkunde aan de TU Eindhoven heb ik voor verschillende bedrijven gewerkt op het gebied van technische productontwikkeling. Momenteel werk ik als senior software engineer voor S[&]T in Delft.

Verder wil ik nog kwijt dat we thuis veganistisch eten, niet alleen vanwege de dieren en het milieu, maar ook omdat het gezond en lekker is.

Nico Stoffels
SDG-7
SDG-12
SDG-14
SDG-15