Ik ben Lotte en woon met mijn man en twee kinderen in de wijk Den Deijl in Wassenaar. Ik werk als beleidsmaker en gespreksleider bij de Rijksoverheid, en ben mindfulnesstrainer. 

Ik ben in 2017 in Wassenaar komen wonen na een leven lang in steden te hebben gewoond. Eén van de redenen om in het dorp Wassenaar te komen wonen, was dat we als gezin ons meer onderdeel van een gemeenschap wilde voelen. In mijn werk maak ik beleid op abstract niveau; ik vind het mooi om me buiten mijn werk juist bezig te houden met mijn directie omgeving. Ik word er dan ook heel blij van om op deze manier iets bij te dragen aan onze Wassenaarse gemeenschap. 

Duurzaamheid is mij met de paplepel ingegoten – letterlijk. Toen mijn moeder zwanger was van mij, zag ze een vliegtuigje bestrijdingsmiddelen over een graanveld sproeien, en realiseerde ze zich dat van dat graan de pap voor haar kind werd gemaakt. Ze besloot daarom biologische pap te kopen, en toen ze eenmaal klant was bij de natuurvoedingswinkel, aten we al snel volledig biologisch. 

Toch ben ik ook altijd omringd geweest door mensen die minder milieu- en klimaatbewust zijn. Ik begrijp dan ook goed dat duurzaam handelen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn er heel veel manieren om duurzamer te leven, en ik vind het leuk om anderen daarin te inspireren, op een manier die voor hun past. Ik beschouw mezelf niet als een activist, maar wel als een actieve optimist! Elke dag kunnen we een verschil maken, door bewust dingen anders te doen, en dat hoeft niet eens veel moeite of geld te kosten. Integendeel: vaak bespaart het geld, en is het ook nog leuk.

Voor mij zijn zaken als natuur, klimaat, fysieke gezondheid, mentale gezondheid, gemeenschapszin, planeet en directe leefomgeving allemaal met elkaar verbonden. Het grijpt allemaal zo mooi in elkaar: als ik fiets i.p.v. de auto neem, draag ik bij aan meer verkeersveiligheid en schonere lucht in Wassenaar, én doe ik iets goed voor het klimaat. Door mijn tuin te vergroenen, word ik fit van het tuineren, wordt mijn hoofd rustig, helpt het groen de temperatuur te matigen en water te reguleren, én zorg ik voor voedsel en woonplek voor kleine dieren. Ik hoop bij de Groene Meent dus vooral andere Wassenaarders te inspireren om ook dit soort dingen te doen, waarmee ze iets goeds doen voor zichzelf, de aarde, én Wassenaar.