Week 26 – Kom je dit weekend ook kleding ruilen?

De Groene Meent Wassenaar en parochie H. Augustinus organiseren vrijdag 26 en zaterdag 27 juni ‘Krijg de kleertjes’. Op de vrijdag nemen we de kleding in en op de zaterdag kan je komen ruilen, buiten voor de Sint Jozefkerk aan de Parklaan 28 Wassenaar.

Op vrijdag 26 juni tussen 15.00 en 16.00 uur 
U kunt een of meerdere tassen (bigshoppers) met gewassen kleding inleveren. Als u kleding inbrengt krijgt u een nummer en een tijdsblok om op zaterdag kleding te komen uitzoeken.

Op zaterdag 27 juni tussen 14.00 en 16.00 uur
U meldt zich op de aangegeven tijd en u krijgt uw lege tas(sen) terug om weer te vullen met kleding. 

In verband met de corona maatregelen wordt er een loopschema (zie facebook en website) uitgezet en zullen er niet meer dan 3 tot 4 personen tegelijk kunnen ruilen. We hanteren de 1,5 meter-regel en de ruilmiddag zal buiten voor de kerk plaatsvinden.
Tegenover de Jozefkerk, in het park, staat tussen 14.00 en 16.00 De Koffiebak van Wassenaar. U kunt tijdens het wachten een kopje biologische koffie of thee bij haar kopen.

Door kleding te ruilen wordt er minder kleding geproduceerd en blijft kleding langer in omloop. Zo zorgen we er samen voor dat er minder kleding geproduceerd hoeft te worden -en er minder grondstoffen en energie voor deze productie nodig zijn. 

Momenteel zijn de textielcontainers in ons dorp overvol. Corona heeft ervoor gezorgd dat het ingezamelde textiel niet verder komt dan de opslag in loodsen en langdurige opslag van textiel maakt de kwaliteit er helaas niet beter op. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Laten we het roer omgooien en op een andere manier met onze aarde omgaan. 

Voor meer informatie: Facebook: Krijgdekleertjes Wassenaar