Week 40 – Met de Global Goals naar 2030

Global Goals Action Day 2020 is voorbij. De fototentoonstelling is uit de Langstraat verdwenen. Deze jaarlijks terugkerende dag is niet de enige actiedag per jaar, maar dient juist aan te zetten tot actie. 

Bij het hijsen van de Global Goals Vlag vertelde Wethouder Duurzaamheid Lia de Ridder dat ze niet alleen trots is op wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd in Wassenaar. Ze vertelt ook hoeveel potentie er in Wassenaar is om mee te werken aan het verwerkelijken van deze werelddoelen. Meewerken kan op elk niveau: Van het rapen van zwerfafval tot en met het inzamelen van geld voor een school in Kenia, van het vieren van Paarse Vrijdag tot en me het kopen van lokale en/of Fair Trade producten. Wij hopen dan ook dat we u hebben aangezet tot het maken van nog bewustere keuzes- en dat u regelmatig onze website www.wassenaar4globalgoals.nl, bezoekt waar activiteiten en initiatieven van Wassenaarders (ook van u?) onder andere in de agenda staan. Zo maken we van Wassenaar -en de Aarde – een betere, toekomstbestendige en leefbare plek. 

We danken alle organisaties en individuen die zo snel en positief hebben meegewerkt en op de foto zijn gegaan met een of meerdere van ‘hun’ global goals en hopen dat zij elkaar weten te vinden en in samenwerking gaan nadenken over activiteiten die de doelen nastreven. De Groene Meent denkt graag mee en wil verbinden. Daarnaast dank aan het Centrummanagement en de deelnemende Winkeliers, de Gemeente, Fonds 1818 en de Wassenaarse Krant. Met name willen we de fotografen Mirjam Franken en Jacq Bus bedanken.

De eerstvolgende activiteit is een samenwerking van parochie H. Augustinus en de Groene Meent: De kledingruilbeurs die -Coronaproof- op 16 en 17 oktober wordt georganiseerd.  Deze valt onder Global Goal Nummer 12: Duurzame consumptie en productie. Volgende week meer informatie, evenals de bekendmaking van de winnaar van de speurtocht!  

Fair Trade Gemeente Wassenaar en de Groene Meent