Groen doen: Ga jij mee op dieet?

Dikke en smalle klikko

Vorig jaar startte de Groene Meent het Wassenaars Afvaldieet. Een dieet om minder afval te produceren. De uitdaging was de grote, grijze Kliko om te ruilen voor een kleinere versie, en te zorgen dat deze steeds minder vol zou worden. Mooie uitdaging, wat velen van ons lukte. Dit jaar komt daar een uitdaging bij. Wij zijn nog steeds op afvaldieet. Doe jij mee?

Alles in een container

Sinds 1 januari ‘doet’ onze gemeente niet meer aan het scheiden van PMD afval (plastic, metaal en drinkpakken). De grote containers aan het eind van de wijk zijn verdwenen, net als de PMD Kliko’s die sommige inwoners hadden. Alles gaat in dezelfde grijze afvalbak. Dat is dus anders.

Scheiden blijft belangrijk

Ook al scheiden we ons PMD en restafval niet meer, het blijft belangrijk om papier, glas en GFT afval wel te blijven scheiden. Dus, geen plastic flessen in je groenbak of papiercontainer. (Ja echt, je gelooft het niet, maar er zijn mensen die dat doen!)

Uitdaging

De uitdaging blijft om minder afval te produceren: een afvaldieet. Dat kun je doen door minder te kopen, en door minder verpakte spullen te kopen. Supermarkten werken hier al aan mee door geen plastic zakjes meer aan te bieden om je groente en fruit in te doen. Je kunt zelf je zakjes en bakjes meenemen, boodschappen doen op de markt, of bij een verpakkingsvrije supermarkt. Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om minder afval te produceren. Lees hier meer informatie en tips hierover. 

Ga jij mee op dieet?

Doe jij mee met het Wassenaars Afvaldieet en ruil jij je grote, grijze Kliko om voor een kleine? Wij hebben een aantal gezinnen met tenminste 2 kinderen die dat ook kunnen. Dus, dat kun jij ook. Toch? Ruil die grote Kliko in en doe mee! Wie weet kunnen we de gemeente verleiden de tarieven te verlagen als we minder afval produceren. Door minder spullen ons huis binnen te halen zorgen we ook dat er minder grondstoffen gebruikt worden, er minder afval verbrand wordt en er minder minder CO2 uitstoot is. Het is nodig om een Groene Meent te krijgen en te behouden.

Wil je tips over hoe je minder afval kunt krijgen, kom dan naar ons inloopspreekuur in de Bibliotheek
zaterdag 29 januari van 10.00 – 12.00 uur en laat je inspireren
.