Week 50 – Wassenaarse Hamsteractie groot succes!

De leden van de Soroptimistenclub Wassenaar – Voorschoten e.o. en de vrijwilligers van de Groene Meent willen alle hamsteraars in Wassenaar danken voor deelname.

foto: Anton Overklift

Inwoners van Wassenaar hebben groots wc-papier ingekocht, waarmee we ons doel om 10.000 rollen te verkopen hebben gehaald. Meer dan 400 dozen werden in en om Wassenaar afgeleverd door de gele bus van Freek van Os. Vanaf diverse plekken werden de kleinere aantallen vervolgens door vrijwilligers bij iedereen thuis afgeleverd. Ook de voedselbank werd aangedaan- door een anonieme gift werden daar meer dan 700 rollen afgeleverd- waardoor ook specifiek aandacht aan Global Goal nr 1 -Geen Armoede-werd besteed. 

Met de aankoop van het wc-papier hebben alle hamsteraars meegeholpen aan de bouw van toiletten in Ghana. Vooral voor vrouwen zijn schone en veilige toiletten van belang. Daarnaast is het beeldmerk van de Global Goals nu op veel kleine kamertjes in Wassenaar te vinden. Zo hopen we dat de Global Goals echt gaan leven in ons dorp. Want dat is waar we samen voor staan en wat we graag laten zien: om een betere wereld te creëren, is het essentieel én mogelijk om de krachten van verschillende individuen en organisaties te bundelen en zo niemand te laten vallen. Door bedachtzaam met de wereld en alle flora en fauna om te gaan kunnen we haar behouden voor latere generaties.  

Alle vrijwilligers hebben met veel plezier en energie aan dit project gewerkt- en we hebben zo bekendheid hebben gegeven aan Wassenaar als Global Goals Gemeente. De actie is landelijk opgepikt en wordt nu door SDG Nederland gepromoot in de rest van het land. Wassenaar heeft laten zien: zo moeilijk is het niet om een duurzame rol te pakken. 

Heb je jouw rol gemist? The Good Roll vond de actie zo leuk dat er extra wikkels zijn bedrukt met de SDG’s, maar zonder de logo’s van de Wassenaarse organisaties. Mocht je een doos bij hen bestellen, dan heb je de kans dat er een aantal van deze wikkels om de rollen heenzitten. Je kan deze bestellen via www.thegoodroll.nl. Ook kan je een wcpapier-abonnement voor het hele jaar nemen. Best interessant, want het is duurzaam wcpapier- en zo blijf je bijdragen aan de toiletten in Ghana- en de ander 9 Duurzame doelen die daarmee gediend zijn.