Week 27 – Eerste Krijg de Kleertjes in Wassenaar succesvol!

Inleveren wat je kan missen, meenemen wat je nodig hebt.

Dat er op vrijdag al zoveel mensen hun kleding kwamen inleveren, hadden we niet verwacht. Met de ingebrachte spullen viel er heel wat te ruilen en te herverdelen. Met deze ruilbeurs wilden de vrijwilligers van de Groene Meent en de vrijwilligers van de Parochie H. Augustinus samen laten zien dat het makkelijk en leuk is om samen te werken aan het internationale Duurzame Doel nummer 12: verantwoord consumeren en produceren. 

En dat bleek! Afgelopen zaterdag konden bezoekers hun kledingkast een update geven, doordat een team van 15 vrijwilligers alle kleding op maat had uitgesorteerd. Iedereen kreeg de lege tas(sen) terug die hij of zij op de vrijdag ervoor vol had ingeleverd- en kon deze vervolgens weer vullen met ‘nieuwe’ kleding. Door samen slim te ruilen kan er binnen Wassenaar veel langer gebruik gemaakt worden van onze spullen. Zo zijn er minder grondstoffen, minder energie en minder transport nodig voor de – zeer vervuilende- productie van kleding. 

Het was fijn om bezoekers te horen zeggen dat zij deze ruilmiddag waardeerden. Met nog meer motivatie willen we daarom ook een najaarseditie van ‘Krijg de kleertjes’ verzorgen. Meer informatie hierover kunt u na de zomer op onze website en facebookpagina vinden, en natuurlijk in de Wassenaarse krant.

Wil je helpen? Neem dan contact op via info@groenemeent.nl.
Tot slot willen we de Koffiebak Wassenaar danken voor haar aanwezigheid en de heerlijke koffie en thee!