Week 29 – KlimaatGesprekken in Wassenaar

2 september van start: 
Je klimaatimpact verminderen: hoe doe je dat? 

Na de zomervakantie start De Groene Meent met de  zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf voor kiest. Je doet wat bij jou past.

Klimaatverandering is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen raken gealarmeerd en dragen actief bij om verdere klimaatverandering tegen te gaan. En worden nieuwsgierig naar oplossingen zoals zolderisolatie, repair-cafés, ruilwinkels, coöperaties of verpakkingsvrij boodschappen doen. 

KlimaatGesprekken bestaat uit een serie van zes workshops en maakt gebruik van de beproefde methode van Carbon Conversations. Deze bestaat al ruim 10 jaar in Engeland en werd door de Guardian ‘één van de meest veelbelovende initiatieven tegen klimaatverandering’ genoemd. Begin 2016 is de methode naar Nederland gehaald. Inmiddels is er een stichting met een bevlogen bestuur en zijn er 80 enthousiaste vrijwilligers en bijna 100 opgeleide klimaatcoaches betrokken. KlimaatGesprekken is volop actief door het hele land. De Groene Meent heeft deze workshopreeks nu ook naar Wassenaar gehaald- en hoopt dat u meedoet! 

Praktisch, positief en persoonlijk 
Willemien Free: “Ik heb de serie workshops vorig jaar in Leiden gevolgd . De aanpak is praktisch, positief en persoonlijk : de gesprekken gaan vooral over wat je zelf kunt doen en in elk van de zes workshops behandel je een thema. Thema’s zoals wonen, reizen of voeding. Natuurlijk komen ook zorgen aan de orde. De Klimaatcrisis is voor veel mensen moeilijk onder woorden te brengen. Juist daarom is het fijn om erachter te komen dat mensen in de regio met dezelfde vragen rondlopen. ik wissel nu nog steeds ideeën uit met mijn Leidse groep. 

Duurzaam Doen
Het Motto van de Groene Meent is Duurzaam Doen- Daarom brengt de Groene Meent Klimaatgesprekken dit najaar naar Wassenaar: we maken duurzaam doen graag leuk en aantrekkelijk.  Ineke Mulder uit Den Haag is ervaren klimaatcoach en zal de klimaatgesprekken begeleiden. “We hopen op 6 tot 8 Wassenaarders die met ons het spits willen afbijten van de eerste workshopreeks Klimaatgesprekken in ons dorp.’ 

Wil jij ook deelnemen aan KlimaatGesprekken?  Deze vinden plaats op 2, 9, 23, en 30 september, 28 oktober en 4 november. Je kan voor meer informatie en je aanmelding naar www.klimaatgesprekken.nl  De deelnamekosten bedragen 45 euro voor zes avonden- inclusief lesmateriaal. We zien ernaar uit je te ontmoeten!