Week 18 Duurzaam Doen: DIY-Wildplukwandeling

Ben je benieuwd naar wat er in deze tijd van het jaar aan eetbaars te vinden is in Wassenaar? De Groene Meent bedacht een wildplukwandeling onder leiding van deskundige Kittie Hinkenkemper. Helaas kan deze wandeling -wegens corona- in het weekend van 16 en 17 mei niet doorgaan. Vandaar dat er een alternatief is bedacht: DIY-wildpluk. Laat je verbazen over de wilde planten die eetbaar, gezond en lekker zijn.

Kitty ging als kind vaak met haar familie het bos in om bramen, hazelnoten en ander groen te verzamelen, dat was een combinatie van plukken en spelen tegelijk. De soep, jam of taart die ze er van maakten, waren elke keer weer een traktatie waar iedereen blij van werd! Door de jaren heen heeft ze zich verder verdiept in eetbare wilde planten. Ook leerde ze over de Traditionele Chinese geneeskunde in haar Shiatsu opleiding, volgde cursussen aan de Belgische herboristenschool ‘Dodonaeus’ en deed de permacultuuropleiding bij Eetbaar Park in Den Haag.

How to DIY? Op de facebookpagina van de Groene Meent beschrijft Kittie wekelijks een bloem, plant, struik of boomsoort. Hierbij is gekozen voor soorten die makkelijk herkenbaar zijn voor iedereen, waardoor vergissing met niet-eetbare planten wordt uitgesloten. Raak geïnspireerd en maak kennis met wilde eetbare planten door te voelen, ruiken en natuurlijk… proeven!

De Groene Meent kan je ook vinden op facebook