Week 35 – Duurzaam Doen: Fête de la Nature

Fête de la Nature betekent letterlijk “Vier de Natuur”  en is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. De zevende editie van Fête de la Nature vind dit jaar plaats op 4, 5 en 6 september.

Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee een evenement in het groen kan organiseren. Op deze manier zorgt Fête de la Nature voor meer draagvlak voor natuur en voor ontmoetingen tussen mensen. De natuur inspireert, verwondert en maak je blij. Met Fête de la Nature vieren we de natuur en iedereen kan zelf een natuurfeestje “met in achtneming van de huidige corona maatregelen” organiseren.

Ongeveer 33.000 mensen hebben vorig jaar de meer dan 150 evenementen van Fête de la Nature bezocht. De evenementen van het natuurfestival worden van onderop door mensen zelf georganiseerd. Bezoekers van Fête de la Nature konden vorig jaar onder andere libellen spotten, de Alde Feanen bij nacht beleven, op insectensafari, een dansje wagen bij het Ontpop Festival, aan natuuryoga in de duinen doen, een zwerfvuil kanotocht maken, op kerkuilentocht of wildpluktocht, en naar een bijenfeest. Het kan ook allemaal dichtbij huis en een wandeling maken door onze prachtige duingebied Meijendel en het besef in welke bijzondere omgeving wij Wassenaarders leven is al een “sprongetje van geluk” waard.

Dit jaar ondersteunt IVN Natuureducatie Fête de la Nature op het gebied van communicatie en organisatie. Via de website https://fetedelanature.nl kun je activiteiten bekijken die bij jou in de buurt worden georganiseerd.  Als je zelf een leuk idee hebt om de natuur te vieren kan je op deze website ook jouw activiteit aanmelden. Doe mee!

Kijk voor meer informatie op https://fetedelanature.nl

Groene Meent